Eten en drinken

Eten en drinken, een levensbehoefte die iedereen nodig heeft om te kunnen overleven. Er zijn dan ook enorm veel winkels die voedingswaren aanbieden, fysiek maar ook online. Daarnaast heb je natuurlijk verschillende horeca waar je gezellig kan genieten van lekker eten en drinken. Voedingswaren zijn onmisbaar in het leven, daarom zijn er ook vele bedrijven die eten en drinken aanbieden. Levensmiddelen kunnen erg ongezond zijn. Voor het gezond leven is het belangrijk dat je ook gezond eet. Hierbij komen verschillende aspecten kijken. Niet alleen de gezondheidshoogte van een voedingsproduct is belangrijk, ook de hygiëne van jezelf tijdens het eten.

Waar moet je op letten als je gezond wilt eten?

Voor gezond leven heb je verschillende voedingsstoffen nodig. Het is dus belangrijk dat je het eten varieert. Er is geen één product die alle voedingsstoffen in bezit heeft. Daarnaast moet je vet natuurlijk beperken. De kans op hart- en vaatziekten is bij vet eten groter dan bij producten waar het vetgehalte erg laag is. Voedingswaren die erg belangrijk zijn, zijn brood en aardappelen. Daarnaast is groente en fruit ook onmisbaar, hiermee verminder je zelfs de kans op hart- en vaatziekten en ook sommige kankervormen.

Wees ook zuinig met zout, helemaal zonder zout kan ons lichaam niet goed functioneren. Maar te veel zout in je lichaam is erg slecht. Paar laatste tips: eet niet de hele dag door, verdeel het over de dag heen. Beweeg genoeg, lichaamsbeweging is noodzakelijk voor een gezonde levenshouding. Drink dagelijks ten minste anderhalve liter vocht. Dit klinkt veel maar over de hele dag heen is het makkelijk te doen. Het lichaam heeft veel vocht nodig.

Gezond eten en de hygiëne

Voor gezond en veilig eten is hygiëne superbelangrijk. Zelf kan je een paar eenvoudige handelingen uitvoeren om nog veiliger te eten. Bij de productie van voedingswaren wordt namelijk besmetting zo goed mogelijk tegengewerkt. Maar thuis kan je hier ook aan meehelpen. Zo is het belangrijk om altijd schone handen te hebben. Besmetting van voedingswaren kan je voorkomen door vuile en rauwe producten apart van schone en bereide voedingsmiddelen te houden. Bacteriën op rauwe producten kunnen gemakkelijk naar andere voedingswaren worden overgebracht door bijvoorbeeld dezelfde snijplank te gebruiken. Voedingsmiddelen moeten gekoeld bewaard worden om eventuele bacteriën op voedsel te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om adviezen op de verpakking op te volgen en moet de gehele omgeving altijd schoon zijn.

Gezonde drankjes

Naast gezond eten zijn gezonde drankjes net zo belangrijk. Verschillende drankjes kunnen ook erg ongezond zijn en vele suikers bevatten. Toch heeft het lichaam enorm veel vocht nodig om te kunnen functioneren. Water is natuurlijk het gezondst, maar misschien niet het lekkerst. Thee, water met een smaakje, tomaten/paprika sappen en smoothies zijn het gezondst.