Gouden sieraden zijn al eeuwenlang een symbool van vrouwelijkheid en luxe. Of je nu een simpele gouden ketting draagt of een opvallende ring met diamant, het dragen van gouden sieraden kan elke outfit naar een hoger niveau tillen. In dit artikel bespreken we hoe je dit jaar het beste gouden sieraden kunt dragen en combineren. Lets go!

Kies de juiste kleur goud

Huh, de kleur van goud is toch goud? Nee! Goud is er in veel verschillende tinten, zoals geelgoud, witgoud en rosegoud. Het is belangrijk om de juiste kleur goud te kiezen die past bij jouw huidtint. Over het algemeen past geelgoud beter bij een warmere huidtint, terwijl witgoud beter past bij een koelere huidtint. Roze goud kan bij beide huidtinten passen, afhankelijk van de intensiteit van de kleur. Dit is natuurlijk slechts advies, draag vooral waar jij je comfortabel bij voelt.

Combineer verschillende stijlen

Er zijn zoveel gigantisch veel stijlen van gouden sieraden om uit te kiezen. Van delicate en fijne stukken tot opvallende statement sieraden. Het combineren van verschillende stijlen kan je outfit interessanter maken. Combineer bijvoorbeeld een paar delicate gouden oorbellen met een opvallende gouden armband of ring. Zo houd je jouw look spannend.

Maar, overdrijf niet…

Natuurlijk is het leuk om verschillende stijlen te combineren, maar het is belangrijk om niet te overdrijven met gouden sieraden. Als je teveel gouden sieraden draagt, kan dit al snel teveel worden en afleiden van je outfit. Het is beter om een paar mooie stukken te kiezen en deze te combineren met meer ingetogen gouden sieraden.

Mix en match met andere metalen

Hoewel er lang een taboe op rustte, kan goud prima worden gemixt en gematcht met andere metalen. Zilveren sieraden passen bijvoorbeeld goed bij gouden sieraden en kunnen een interessant contrast creëren. Je kunt ook verschillende kleuren goud combineren, zoals witgoud en geelgoud, voor een moderne en edgy look.

Houd rekening met de gelegenheid

Bij het dragen van een sieraad van goud is het belangrijk om rekening te houden met de gelegenheid. Over het algemeen zijn delicate en fijne gouden sieraden meer geschikt voor formele gelegenheden, terwijl opvallende sieraden meer geschikt zijn voor casual gelegenheden zoals feestjes en festivals.

En, wat ga jij dragen?

Het dragen van gouden sieraden kan je outfit naar een hoger niveau tillen en het combineren van verschillende stijlen en metalen kan je look interessanter maken. Onthoud dat het kiezen van de juiste kleur goud en het niet overdrijven met gouden sieraden belangrijk is. Denk ook aan de gelegenheid bij het kiezen van je gouden sieraden. Met deze tips kun je gouden sieraden op de juiste manier dragen en combineren in 2023. Alvast succes met het stelen van de show!