Shopping

Shopping is het bezoeken van winkels om te kijken of te kopen. Hieronder vallen alle categorieën van winkelen. Denk aan kleding kopen, boodschappen doen in de supermarkt en alle overige producten die iemand koopt. Winkels bezoeken kan bijvoorbeeld in een stadswinkelcentra, winkelstraat of dorpswinkelcentra. Er wordt natuurlijk ook veel online gekocht. Online shopping wordt steeds populairder omdat het enorm veel gemak met zich meebrengt.

Online shopping

Iedereen doet aan winkelen. Vrijwel alle producten die in winkels te koop zijn, zijn tegenwoordig ook online te vinden. Vanuit huis met één klik besteld, en supersnel in huis. Zelfs voedingswaren zijn tegenwoordig supermakkelijk online te bestellen. Vaak zijn producten op internet goedkoper dan in fysieke winkels. Dit komt omdat het bedrijf eigenlijk weinig personeel moet inhuren. Personeel die adviseren en helpen bij de verkoop in winkels is bij online winkelen niet relevant. De bedrijfskosten van een online webshop liggen lager, hierdoor zijn producten online goedkoper.

Het betalen in een online winkel is het meest veiligst wanneer je betaald met de internetbankieren manier, in plaats van met je creditcard of alle andere manieren.

Voor- en nadelen van online winkelen

Online winkelen neemt vele voordelen met zich mee. Als eerste dat producten online goedkoper zijn. Maar daarnaast bespaar je ook veel tijd en energie. Je hoeft niet helemaal naar een winkel af te reizen om het juiste product te zoeken. In fysieke winkels is het lastiger om het juiste product te vinden. In een online webshop kan je heel snel filteren en hierdoor snel bij het gewenste product terecht komen. Ook heb je online een veel groter assortiment dan in fysieke winkels. Als je een prijs op internet te hoog vindt kan je gemakkelijk en snel even andere online webshops afspeuren voor een lagere prijs. Dit kan ook bij fysieke winkels, maar dat kost enorm veel tijd. Ook kan je producten die je liever niet in het openbaar koopt, anoniem online bestellen. Als laatste voordeel kan je zeldzame producten, zoals speciale auto-onderdelen snel op internet vinden.

Toch brengt online winkelen ook nadelen met zich mee. Zo betaal je vaak verzendkosten boven op de prijs van het product. Ook vindt er een vertraging plaats. In de winkel koop je iets wat je gelijk mee naar huis neemt. Je hebt de aankoop dus meteen in huis, bij online moet het nog verzonden worden en heb je de aankoop dus later pas in huis. Wanneer er eventuele leveringsproblemen zijn kan het nog langer duren voordat je het product tot beschikking hebt. Ook bestaat er een kans dat je online wordt opgelicht, dit zal in fysieke winkels amper voorkomen. Als het product toch niet is wat je zocht, kan je het product terugsturen. Hier kunnen ook extra kosten bijkomen.