Sieraden kopen

Sieraden kopen is vaak geen regelmatige besteding. Sieraden wil je het liefst zo lang mogelijk bij je hebben. Het kopen van nieuwe sieraden is met een goed sieraad vaak onnodig. Je hebt natuurlijk wel verschillende soorten sieraden die iemand koopt. Denk aan ringen, armbanden, kettingen, oorbellen enz. Het zou zonde zijn als je net een nieuwe ring hebt gekocht, en je na een tijdje een nieuwe moet kopen omdat de ring al uit zijn levensduur is. Sieraden zijn vaak niet goedkoop, hierdoor mag je ervan uitgaan dat het sieraad ook lang meegaat.

Waar moet je opletten bij de aankoop van een sieraad?

Als eerste is het belangrijk dat je het budget voor jezelf bepaald. Door van tevoren een budget te bepalen zal je niet impulsief een aankoop doen. Ook zorg je ervoor dat je bepaalt hoe hoog de kwaliteit van een sieraad moet zijn. Duurdere sieraden zijn vaak gemaakt van hogere kwaliteit. Wil je een sieraad die echt voor het leven is? Kies dan een hoog budget. Wil je een sieraad die lang meegaat maar niet per se voldoet aan de hoogste kwaliteit? Ga dan voor een lager budget.

Daarnaast moet je kijken naar de verschillende materialen. De duurste materialen zijn zilver en goud. Maar je hebt ook titanium, brons, aluminium, koper, RVS, platina enz. Materialen die ook hoge kwaliteit bieden maar wat goedkoper zijn. Elk materiaal heeft verschillende voor- en nadelen. Het is belangrijk om hiernaar te kijken voordat je de aankoop doet. Sommige materialen kunnen na een tijdje verkleuren. Dit is natuurlijk niet wat je wil, maar vaak wel goedkoop. Is je budget niet zo hoog maar wil je niet dat je sieraad gaat verkleuren? Dan zijn er verschillende dingen die je kan doen om het verkleuren zo goed mogelijk tegen te gaan.

Verkleuring van sieraden voorkomen

De eerste tip voor het voorkomen van verkleuring is afstand houden van water. Ga bijvoorbeeld niet met je sieraden om douchen. Het is natuurlijk gemakkelijk om je sieraden aan te houden tijdens douchen. Maar dit verhoogt de kans op verkleuring enorm! Het slijtingsproces van een sieraad wordt versneld wanneer het in aanraking komt met water. Daarnaast moet je ook voorzichtig zijn met crèmes en parfum. Ook aanraking met een crème of parfum kan het slijtingsproces van een sieraad versnellen. Elk soort vocht kan het sieraad een minder lange levensduur geven, ook zweet dus. Doe daarom tijdens sporten je sieraden af. Zijn je sieraden toch verkleurd? Dan kan je proberen om met een zilverpoetsdoekje de sieraden weer mooi te krijgen. Voorkomen van verkleuring is natuurlijk altijd beter en bespaart je tijd en geld.