Sommige bedrijven zien kunst als een investering in hun kosten en kopen kunstwerken voor een permanente collectie. Meer en meer bedrijven huren nu ook afkomstig van zeldzame stukken als een manier om hun beurskwaliteit te verbeteren, de mogelijkheid te hebben om nieuwe en spannende displays te creëren.

U kunt niet alleen geld verdienen met de verkoop van uw werk, het verhuren van kunst bij Kunstgalerie Abrahamart, is een lucratieve business waarmee u een passief inkomen uit uw kunstwerken kunt genereren. U kunt inkomsten genereren uit het verhuren van kunstwerken en deze in de toekomst permanent verkopen, waardoor uw inkomstenpotentieel toeneemt.

Voor de meer financieel ingestelde verzamelaars is er de mogelijkheid om de waarde van hun kunst te verhogen door meer exposure op tentoonstellingen. Het andere financiële voordeel is besparing op opslagkosten en eventuele verzekering. Dit is een belangrijke vraag om te stellen aan het museum waar u overweegt een werk uit te lenen

Er kunnen toegevoegde waarde belastingvoordelen zijn voor het uitlenen van uw werk aan een galerie. In de VS is dit specifiek voor elke staat, hier wordt het dus heel anders gedaan dan in Nederland, het is de moeite waard om belastingadvocaat te raadplegen om te ervoor bij te sparen. Over de rentabiliteit ervan ontbreekt hier nog veel wetenschap.

Als u een lening met kunst wilt aangaan, verstrekken banken gemakkelijker een lening wanneer het kunstwerk dat als onderpand dient veilig in een museum is ondergebracht. Zo kan het FinExpo product, dat Overstone in samenwerking met Vastari aanbiedt, sterstukken op lange of korte termijn in bruikleen geven aan grote instellingen die geïnteresseerd zijn in het tentoonstellen van de kunstwerken. Harco van den Oever van Overstone noemt deze oplossing “…zeer nuttig in Europa, waar het vaak noodzakelijk is verpande activa in een opslagplaats van een derde partij te houden”.

Ongeacht of een kunstwerk als onderpand wordt aangevraagd voor een lening, banken zijn meer geneigd over te gaan tot het verstrekken van een lening als het in een museum is geplaatst op veilige onderpand. 

Ten slotte, en dat is het belangrijkste, komt het uitlenen van kunst aan musea ten goede aan de gemeenschap, bijvoorbeeld bij deze kunstuitleen Emmeloord. Door kunst uit te lenen deelt u uw passie voor kunst met het publiek. Het is mogelijk dat u via het museum meer te weten komt over uw stuk. Veel directeuren en kunstgalerieën delen dezelfde mening, voor wat betreft hedendaagse kunst. Men vindt dat het een probleem en schande is dat tegenwoordig zo veel kunstwerken niet meer toegankelijk zijn voor het publiek. Dit is een schande dat het publiek deze niet meer kan zien, omdat deze schilderijen en standbeelden zijn opgesloten in de vrijhavens en pakhuizen over de hele wereld.