Hoewel buiten sporten heerlijk is en de frisse lucht je altijd goed doet, heeft sporten in de sportschool ook vele voordelen. Je hebt een breed aanbod aan apparatuur, kunt altijd om advies vragen aan de medewerkers, kunt andere sporters ontmoeten en groepslessen volgen.

Voor de sportschool heb je waarschijnlijk andere sportkleding nodig dan voor buiten. Je werkt met andere temperaturen en weersomstandigheden en kunt je kleding hier het beste op aanpassen. We zetten hieronder uiteen welke sportkleding voor dames jou helemaal sportschool-ready maken.

Dames sportbroek: show your curves

Voor velen is de sportschool binnenlopen niet bepaald een pretje. Wellicht voel je je zelfbewust of oncomfortabel over je lichaam. Zorg daarom voor kleding waar jij je prettig in voelt! Sportkleding voor dames kan ontzettend afkleden als je weet wat je moet kopen. Ga bijvoorbeeld voor een dames sportbroek met een hoge taille. Deze verbergt namelijk de kanten die je wellicht niet wil laten zien. Sportkleding voor dames is er gelukkig in allerlei soorten en maten.

Sportshirt voor dames

We zijn allemaal erg dankbaar voor de intense airconditioning in de sportschool. Toch werk je je waarschijnlijk flink in het zweet, en als je eenmaal flink opgewarmd bent merk je niet zo veel meer van die airco. Zorg dus dat jullie sportkleding voor de dames goed ademt. Zo wordt je lichaamstemperatuur goed in toom gehouden en vocht goed gereguleerd. Sportkleding voor dames met een ‘dry cool’ functionaliteit zijn hier perfect voor.

Een dames sportvest voor warme spieren

Een dames sportvest of sweatshirt is onmisbaar op de sportschool. Je gaat met koude spieren aan de slag en de temperatuur in de sportschool ligt vaak ook nog eens erg laag. Tijdens de warming up is het dus belangrijk om je vest nog even aan te houden, totdat je spieren warm genoeg zijn om aan de slag te gaan. Je beschermt zo niet alleen je spieren, maar warmt ook sneller op! Ook kun je na afloop het vest weer aantrekken voor een goed afkoelingsproces (of omdat het gewoon koud is buiten!). De conclusie is dat je de sportkleding voor dames goed moet uitkiezen, omdat er wel wat bij komt kijken.