Het verlies van een dierbare zorgt voor een leegte. Het hebben van een tastbare herinnering van jouw dierbare kan helpen om met het verdriet om te gaan en jou te helpen met het verwerken en leren omgaan met het verlies. Een urn biedt de mogelijkheid om op een symbolische wijze jouw dierbare dichtbij te houden.

Neem de tijd

Een dierbare verliezen zorgt voor dat je een moeilijke tijd terecht komt. Tijdens deze moeilijke periode is het ontzettend belangrijk om de tijd te nemen om het verlies te verwerken. Vanuit de Nederlandse wet mag de urn een maand na de crematie vrij worden gegeven. Dit houdt in dat je de tijd kan nemen om de juiste urn te vinden waar jij je goed bij voelt.

Ben je nog niet zeker van de keuze van de urn, dan kun je altijd nog aan het crematorium vragen of zij de as langer willen bewaren. Daarnaast heb je ook nog de mogelijkheid om de as in een standaard asbus te krijgen, zodat je later een geschikte urn kan uitkiezen.

Kiezen van de urn

Je hebt tegenwoordig zoveel verschillende urnen waar je uit kan kiezen. Denk hierbij aan de verschillende soorten, vormen, kleuren en materialen. Bij het kiezen van de urn is het belangrijk om te weten of je een urn wil die bij jouw persoonlijke stijl past of bij de stijl van de overledene.

Doordat je ontzettend veel urnen hebt, zijn er ook veel verschillende urnen in verschillende prijsklassen. De prijs hangt van de vorm, volume, materiaal, afwerking, deksel en de productietijd.

Naast de keuze tussen de verschillende soorten, vormen, kleuren en materialen kun je bij Voordeligeashangers.nl er ook voor kiezen om de urn te graveren. Dit zorgt ervoor dat de urn volledig gepersonaliseerd wordt en misschien wel totaal aansluit bij jouw wensen.

Plaats van de urn

Naast de keuze van de urn is het ook belangrijk om na te denken over waar je de urn wil gaan plaatsen. Je kan kiezen tussen het huis van een nabestaande, maar je kan een urn ook bij een familiegraf plaatsen, in een columbarium of een speciale urnentuin.

Wil je de urn in een familiegraf, columbarium of een urnentuin plaatsen? Dan is het belangrijk om te informeren naar de afmetingen van de ruimte. Mocht je de urn thuis willen plaatsen dan zal je rekening moeten houden met de afmetingen van de plek waar je de urn wil plaatsen.

Maak de keuze die bij je past

Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten urnen. Daarnaast heb je ook nog eens de mogelijkheid om de urn te personaliseren. Het belangrijkste om te weten is dat je de tijd kan nemen om een urn uit te kiezen en dat je geen overhaaste beslissingen hoeft te nemen. Als je zover bent om een urn uit te kiezen, dan is het van belang om te weten dat je goed zal moeten nadenken over de afmeting van de urn en wat jouw wensen zijn.